День бармена
     Щорічно 6 лютого весь світ відзначає професійне свято відмінних психологів, знавців коктейлів і просто хороших людей, які обрали собі професію бармена. Ця професія об’єднує людей різного віку, статі і життєвих позицій.
     А почалося все з католицького свята вшанування пам’яті святого Аманда, який в католицькому світі так і називають – «День святого Аманда». Святий Аманд був французом, який виступав покровителем усіх виноробів, пивоварів,  власників ресторанів і барменів.
     Як така професія бармена зародилася в Америці за часів “золотої лихоманки”. Тоді в торгових лавках в поселеннях продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг, стали тут же пропонувати і випивку. Потім приміщення магазина перегородив бар’єр, що розділив “торгову зону” і “місце для відпочинку”, яке стало називатися баром (бар’єр по-англійськи bar). Тоді ж з’явилися і перші “бармени”, у буквальному перекладі, “люди за стійкою”.
     Коктейлі в їх сучасному вигляді теж прийшли до нас з Америки. А в 1862 році вийшла “Біблія бармена” - перша книга, що містить відомості про напої, рецептуру коктейлів і професійний кодекс бармена.
    Професія бармена ставить певні вимоги до індивідуальних якостей людини. Найважливіші з них: активність, ввічливість, доброзичливість, уважність, відповідальність, чесність, зацікавленість до роботи з людьми.
     І звичайно бармен повинен знати види і асортимент напоїв та технологію їх приготування, а також уміти працювати на спеціальному устаткуванні та готувати напої за рецептурами.
     Професія бармена асоціюється у нас з приготуванням різних коктейлів. Сьогодні  до вашої уваги ми запропонуємо майстер-класи з приготування безалкогольних коктейлів та смузі, які є не тільки корисними для здоров’я, а й можуть запобігти багатьом захворюванням. Коктейлі з фруктів і овочів дуже корисні для здоров’я, це свого роду «джерело вітамінів ”, адже гаслом українців здавна є : «Здорова нація – здорова країна».